Mezoterapi

Mezoterapi

Mezoterapi, ilaçların derinin orta tabakasına mikro enjeksiyonların uygulanmasıyla oluşan tıbbi bir tedavidir. Mezoterapi 1950' li yıllarda Dr. Michel Pistor tarafından Fransa'da geliştirildi. Mezoterapide temel amaç "doğru yere çok az enjekte"dir. Başka bir deyişle, mezoterapinin temel ilkesi tedavi etmek istediğimiz problemin hemen yanında bir ürünün deri altına doğrudan enjekte edilmesi yöntemidir. Bu yöntem, maddelerin kan dolaşımına, mideye veya karaciğere direk girmesini önler. Şu bir gerçektir ki bu organlar bazı ilaçlar tarafından sıklıkla zarar görmektedir. Kısaca, bu yöntemle amacımız ilaçların yan etkilerini azaltmak ve ayrıca enjekte edilen dozları azaltmaktır.

Mezoterapi, bir veya çok sayıda iğne veya bir hava tabancası kullanılarak eşzamanlı olarak gerçekleştirilen, birkaç deri altı ilaç enjeksiyonundan oluşan bir prosedürdür. Mezoterapinin temel ilkesi, vücut ağrısına doğrudan veya çok az miktarda ilaç enjekte etmektir.

Mezoterapinin başlıca kullanım alanları
Saç dökülmesinde, zona veya herpes gibi bazı dermatolojik durumlarda da mezoterapi ile güzel sonuçlar alınmaktadır. Skar ve akne tedavisinde etkili ve yaşa uygun uygulamalar mezoterapide sonuca götüren durumlardır.

Saç dökülmesi: Saç dökülmesine karşı önleyici ayrıca saç tedavisinde destekleyici olarak kullanılır. Saç dökülmesi yani alopesi saçın bölgesel olarak azalması ya da tamamen yok olmasıdır. Saça nasıl uygulandığına bakıldığında ise şırınga ile deri altına özel iğneler yardımıyla vitamin, mikro elementler ve besleyici enzimler enjekte edilir. Bu sayede saç köklerine direk olarak oksijen ve almamız gereken vitaminler ulaşır böylece saçlar güçlenir, kırılmalar azalır, saç ektirmeye gerek kalmadan mezoterapi yöntemiyle saç problemleri çözüme nispeten kavuşmuş olur.
Selülit tedavisi: Vücudun bazı bölgesinde meydana gelen selülitlerin tedavisinde kullanılır. Mezoterapi bölgesel yağlanmada, selülit tedavisinde ve saç dökülmelerini önlemek amacı ile yapılır. Selülit tedavileri 4-10 hafta arası sürmektedir. Derinin altına enjekte edilen maddeler kan dolaşımını düzenler ve ciltteki dalgalı görüntüyü yok eder. Bölgesel bazlı uygulanan mezoterapi ise karın, kol, bel bölgelerinde alternatif bir çözüm olarak karşımıza çıkar.
Cilt tedavisi: Cilt dokularının tedavisi edilmesinin gerektirdiği durumlarda kullanılır. Cilt mezoterapisiyle de güneş, stres, çevresel etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan deformasyonlar, sarkmalar, kırışıklıklar giderilir ve daha canlı, genç ve sıkılaşmış bir görünüme kavuşulur.
Estetik amaçlı mezoterapiye başlamadan önce kapsamlı bir tıbbi muayene yapılmalı; hekim kullanacağı ürünleri, hastanın cildinin ihtiyaçlarına göre belirlemelidir. Bu doğrultuda uygun vitaminler, mineraller, aminoasitler ve seyreltilmiş hiyaluronik asit gibi maddeler, uygun dozlarda ve belli zaman aralıklarında verilmelidir.

Seans süreleri ortalama 10-15 günde bir yaklaşık 4 seans şeklinde olmalı; 3-6-12. Aylarda 2 veya 3 seans şeklinde tekrarlanmalıdır.

BENİ ORAYA GÖTÜR B.Çamlıca / İstanbul

ARAYIN
WhatsApp